Een actie van Lisette Luimstra van VIOD Driesum (blauw-wit tenue).
Een actie van Lisette Luimstra van VIOD Driesum (blauw-wit tenue). Foto: Jacqueline Jongsma

Vrouwen Drachtster Boys en VIOD naar winst

DRACHTEN/DRIEZUM - Zowel de zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys als de veldspeelsters van VIOD Driesum wonnen glansrijk.

Drachtster Boys deed dat tegen Hovocubo. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van erelid Schelte van der Wal.

Na vier minuten was het raak. Op aangeven van Esther van Toledo schoot Jessie Prijs van afstand op doel: 1-0. Nog geen minuut later verdubbelde Marian Meijer de score. Zeven minuten voor tijd lieten Esther van Toledo en Jessie Prijs weer eens zien hoe goed zij op elkaar ingespeeld zijn. Een goede combinatie resulteerde in een schot van Prijs: 3-0. Het werd in de eerste helft nog 4-0. Na een mooi uitgevoerde corner werd de bal door Sieta de Vries voorgegeven en Marian Meijer kon van dichtbij binnentikken. Na rust werd de counter door Drachtster Boys snel uitgevoerd en na een voorzet van Jessie Prijs werd de bal door Marian Meijer diagonaal hard binnengeschoten: 5-0. Het werd 5-1, maar Jessie Prijs scoorde 6-1. De eindstand was 6-2.

VIOD Driesum tegen koploper

De vrouwen van VIOD Driesum hadden geen moeite met Reiger Boys. De Driezumers speelden met name in de eerste helft 'hallucinant goed'. Coach Freddy Bollegraaf vond het zelfs de beste helft die hij ooit van zijn speelsters had gezien. VIOD won met 4-0 van Reiger Boys en nestelt zich al na twee wedstrijden in de subtop.
Zaterdag moet VIOD op bezoek bij de ongeslagen koploper en titel kandidaat Be Quick '28.