De hardlopers van de Evink Run zijn onderweg op het parcours, dat zijn start en finish heeft op de atletiekbaan van Impala.
De hardlopers van de Evink Run zijn onderweg op het parcours, dat zijn start en finish heeft op de atletiekbaan van Impala. Foto: Haiko Jaasma

Riekele Kobes weer Fries kampioen op Evink Run

DRACHTEN - Drachtster deelnemers presteerden goed tijdens de Evink Run, die zondag werd gehouden. Met name Atletiekvereniging Impala was succesvol.

De deelnemers gingen door de prachtige omgeving, van de atletiekbaan in Drachten naar Olterterp en via het bos weer terug naar Drachten, met de finish op de atletiekbaan. De hardloopwedstrijd van het Drachtster Impala kende deze keer twee sterke winnaars bij de tien kilometer, Riekele Kobus en Ydwine van der Veen.

Bij de heren werd Riekele Kobes uit Haskerhorne voor de derde keer onbedreigd Fries kampioen. De heren liepen een snelheid van bijna 19 kilometer per uur over de tien kilometer. Tweede bij de heren werd verrassend René Jaasma van Impala.

Bij de dames werd Ydwine van der Veen uit Goutum Fries kampioen. Ze had na een lang herstel weer de goede benen.

Vijf kilometer

De vijf kilometer kende een mooie winnaar. Ruben Talstra van Impala won zonder problemen de vijf kilometer bij de heren. Helga Keijer van Impala was maar liefst vier munten sneller dan de nummer twee, Gwenda Struiving van de Loopgroep Surhuisterveen. Ook de wedstrijd over de kilometer kende veel Drachtster succes. Bij de heren was er een eerste plaats voor Florian van der Dussen. Florian was vorig jaar nog tweede.

Nu was Marijn Piek tweede en Pjotr ter Doest maakte met een derde plaats het podium van Impala compleet.

Bij de dames was er een eerste plaats voor Martje ter Doest van Impala en een tweede plaats voor Rixt Adema uit Beetsterzwaag. Derde werd Zoey de Vries van Impala.