Hanne Hukkelberg.
Hanne Hukkelberg. Foto: Ingezonden

Hanne Hukkelberg op Explore the North

LEEUWARDEN - Explore the North verrijkt de line-up van het festival op 24 en 25 november met een nieuwe reeks namen: Hanne Hukkelberg (NO), Derya Yildirim & Grup Simsek (TR), Champagne Superchillin (USA), Roman Helinski (NL), Boi Akih Duo & Joost Baars, Bert Wagendorp en Renzo Spiteri (Malta), die Quintessence_2 naar Leeuwarden brengt. Tickets voor het festival zijn te koop via www.explore-the-north.nl.

Derya Yildirim & Grup Simsek gooien hoge ogen met hun psych-pop: een mengeling van Turkse folk, grooves en psychedelia. De groep wordt geleid door de jonge zangeres en multi-instrumentalist Derya Yildirim en heeft daarnaast leden uit Duitsland, Frankrijk, Italiƫ en Engeland. Champagne Superchillin brengt je een bruisende mix van Franstalige pop, psych-riffs, new-wavey jams en synthesizer grooves. Juliet, Ben en Charlie begonnen een band met als doel: naar Frankrijk. Als je Juliets stem hoort, waan je je dan ook in de straten van Parijs. Opgegroeid als dochter van een koordirigent en kerkorganist kwam de Noorse Hanne Hukkelberg al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. In haar jeugd speelde ze in verschillende bands, van doom metal tot jazz ensembles. Hukkelberg staat bekend om haar persoonlijke platen en de wil om haar folky pop voortdurend opnieuw uit te vinden, door onder andere creatief gebruik van elektronica en jazzy elementen.

Festival Explore the North benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten en andere performers uit alle windstreken. Bezoekers dwalen tijdens dit winterse weekend door de Friese stad, met concerten en gedichten als gids.