Een impressie van hoe de Markt in Dokkum er uit gaat zien. Tussen de bomen de nieuwe fontein.
Een impressie van hoe de Markt in Dokkum er uit gaat zien. Tussen de bomen de nieuwe fontein. Foto: Ingezonden

Vernieuwing Markt Dokkum gaat door

DOKKUM - Met 4.027 handtekeningen tegen het financieringsvoorstel van de herinrichting van de Markt trok Dokkumer Johan Talsma donderdag veel aandacht in de raadsvergadering van Dongeradeel. Maar behalve complimenten - van Dongeradeel Sociaal en VVD - kreeg hij ook veel kritiek, van andere raadsleden. Uitkomst: de plannen voor de Markt gaan door.

Volgens Douwe de Vries (Dongeradeel Sociaal) en Anton van der Aar (VVD) had vooral de communicatie over de financiering van het Marktplan gefaald. Ze drongen daarom aan op uitstel en nadere uitwerking, tot de begroting van 2018 in de raad wordt besproken. De overgrote meerderheid van de raad bekritiseerde juist de inbreng van Talsma: "Absurd dat er drie miljoen euro in de Markt wordt gestoken en helemaal dat dit gebeurt met geld voor de sportconcentratie", herhaalde hij.
Over de herinrichting van de Markt is met heel veel partijen overleg geweest, zeiden diverse raadsleden. Daar is juist breed draagvlak voor, zowel van ondernemers als binnenstadsbewoners als andere belanghebbenden, merkte onder andere Lolke Folkertsma (FNP) op. De herinrichting van de Markt kost bovendien geen drie, maar 2,4 miljoen euro, zei raadslid Jannie van Midlum (ABD).