Remise KC De Pein

HAULE - De korfballers van KC De Pein namen het op tegen koploper VZK op het glibberige veld in de Haule en sleepten op de valreep een punt uit het vuur.

Beide teams begonnen de wedstrijd voortvarend en hielden elkaar aardig in de tang. VZK nam het initiatief over en kon tot 8-5 uitlopen, de ruststand. In de tweede helft leek VZK het geslagen gaatje te verdedigen. De wedstrijd leek gespeeld met een 12-6 tussenstand. Maar de bezoekers zetten een eindsprint in. De thuisploeg verspeelde de 15-13, want een ver afstandsschot van Koop van der Velde doorboorde de korf secondes voor het eindsignaal. De Pein vierde het 'gestolen' punt (15-15) als een overwinning.

SC Kootstertille

SUMAR – In het tweede competitieduel liet SC Kootstertille zich van een geheel andere kant zien dan in de seizoensopening.

Met de 4-0 nederlaag kwam het doorgaans veel stuggere VV Suameer nog goed weg. De doelpunten waren van Menno Waasdorp (2), Tom van der Veen en Harmen Tabak. De overwinning was geenszins geflatteerd en zorgde na het echec tegen Ouwe Syl, een week eerder, nu voor blije gezichten bij SC Kootstertille.