Korfballers Drachten overklassen EKVA

ALMERE - KV Drachten/Van der wiel won zaterdag op een klets nat veld uit tegen EKVA (Almere) dik verdiend met 21-31.

In de eerste helft maakte KV Drachten met zeer goed en gevarieerd spel direct het verschil. en speelde het naar een 10-20 ruststand. Na rust nam Drachten het te gemakkelijk op en EKVA scoorde plotseling veel. Op de stand 20-24 was Drachten echter weer klaarwakker en scoorde zes doelpunten op rij. Daarmee was, op de stand 20-30, de wedstrijd klaar. Zaterdag wacht thuis hekkensluiter De Parabool uit Groningen. Tussendoor speelt Drachten vandaag de tweede bekerronde uit tegen Quick'21 uit Oudega. Scores Drachten: Marc Akkerman 11, Jennie Terpstra 8, Wilfred Oostra 4, Peter de Zee 3, Lyssa van de Ende, Alinda Miedema, Jelmer Faber, Sanne Penninga en Maurits Witte allen 1.