Chris Vos uiterst rechts op de foto met Nederlandse vlag, naast hem de Rus Alexander Lavrov.
Chris Vos uiterst rechts op de foto met Nederlandse vlag, naast hem de Rus Alexander Lavrov. Foto: Ingezonden

Brons taekwondoka Chris Vos op WK Barneveld

BARNEVELD - Chris Vos uit Burgum won brons tijdens het sterk bezette wereldkampioenschap Taekwondo, van 25 september tot 1 oktober in Barneveld.

Bijna 800 deelnemers

Bijna achthonderd sporters en verschillende landenteams uit alle delen van de wereld waren aanwezig bij dit WK dat in Nederland werd gehouden. Een uniek evenement met deelnemers uit onder andere Canada, Nieuw-Zeeland, VS, Australië, Hongkong, Japan en Rusland. Aanwezig waren ook diverse grootmeesters en één van de pioniers van het hedendaagse taekwondo, Kim Bok Man uit de USA.

Er kon gestreden worden in verschillende disciplines en stijlvormen. Zo waren er wedstrijden 'powerbreaking', speciale technieken en 'sparring'.

Lid van Art of Defence

De vijfentwintigjarige Chris Vos uit Burgum, van taekwondo-vereniging Art of Defence, wist beslag te leggen op de bronzen medaille sparring in de klasse senioren zwarte band 18 tot 35 jaar onder 85 kilogram. Donderdag waren de kwalificaties waar Chris zich met overtuiging wist te plaatsen voor de halve finales die op de vrijdag plaatsvonden. In een zwaar bevochten strijd was alleen favoriet en de latere wereldkampioen Kris tan van Hierden net een maatje te groot. Chris Vos traint al jaren bij taekwondo-vereniging Art of Defence met vestigingen in Burgum, Surhuisterveen, Drachten en Leek onder leiding van hoofdleraar Sytze van der Meer, Hêrald Haan, Goos Wiersma en zijn vader, trainer-coach Herman Vos.