Korfbaltoernooi

BURGUM - De Promoasje Kommisje Kuorbal Tytsjerksteradiel (PKKT) is al weer volop bezig om het jaarlijks Tytsjerksteradieltoernooi van 4 november vorm te geven.

Het Tytsjerksteradieltoernooi wordt ook dit jaar gespeeld wordt in de sfeervolle sporthal De Westermar in Burgum. De inzet is de 'Bertus Hoogland Bokaal'. De eerste wedstrijd wordt gespeeld vanaf 16.15 uur. Deelnemende verenigingen zijn KF De Wâlden (Oentsjerk en Tytsjerk), Wêz Handich/DOW (Rottevalle en Eastermar), Quick'21 (Oudega) en V en V (Garyp).

Feestelijke opening tribune FC Birdaard

BURDAARD - Zaterdag werd op sportpark De Swellen in Burdaard de nieuwe tribune van voetbalclub FC Birdaard officieel in gebruik genomen.

Voor de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen vv Mulier, werd de tribune opgeleverd aan de vereniging. Het is een nieuwe mijlpaal in het bestaan van FC Birdaard.

Er is meer dan een jaar aan de tribune gewerkt met behulp van veel vrijwilligers en sponsoren. Daarom werden al deze sponsoren en vrijwilligers uitgenodigd de officiële opening bij te wonen. Ook waren de voorjaarskampioenen van JO-09 aanwezig om de opening 'aan te kleden.'