Jubileum Rispinge

DRACHTEN - Woonzorgcentrum Rispinge, locatie van ZuidOostZorg, viert op 12 oktober haar zestigjarig jubileum. Rispinge als 'hart van de wijk' viert dit jubileum natuurlijk niet alleen. Iedereen is van 9.30 tot 16.00 uur welkom op de open dag.

Deze dag staat in het teken van het thema 'Leefplezier en beleven'. Kom langs voor één van de workshops, kom tot rust bij de welness-activiteiten of laat een portretfoto maken. Daarnaast kunt u genieten van het optreden van het Overdagkoor. Bent u zelf muzikaal? Dan mag de workshop 'spelen op een ukelele' niet op het activiteitenschema ontbreken.

Drones in Drachten

DRACHTEN - Op zaterdag 7 oktober komen liefhebbers vanuit heel Nederland naar het Fries Congrescentrum voor de grootste beurs op het gebied van autominiaturen en schaalmodellen van vrachtwagens, trekkers en grondverzet-voertuigen.

In de evenementenhal zijn speciale banen aangelegd waarop met radiografisch bestuurbare modellen wordt gereden, zoals vrachtwagens en racemodellen. Een deel van de hal is vrijgemaakt en afgeschermd voor het vliegen met drones. Door professionele racers wordt een spectaculaire demo gegeven op een speciaal aangelegde racebaan. Bezoekers krijgen de gelegenheid om het zelf eens te proberen. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur geopend en de entree bedraagt 5 euro (kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang).

Voetbalschool

BUITENPOST - Voetbalschool Veerkr88 organiseert op 26 en 27 oktober een voetbaltweedaagse in Buitenpost.

De voetbaltweedaagse wordt gehouden op sportpark 'De Swadde' in Buitenpost en is voor jongens en meisjes van 5 tot en met 15 jaar. Alle (voetbal)activiteiten staan onder leiding van gekwalificeerde trainers uit de regio, geassisteerd door enthousiaste jeugdtrainers. Traditioneel is er op de laatste middag een prijsuitreiking.

Reis naar Sicilië

PAESENS - Wadlooporganisatie 'Oan 'e dyk' organiseert zondag 8 oktober in het monumentale kerklokaal van Oan 'e dyk een Sicilië-middag.

Deze dag is bedoeld voor alle belangstellenden, oude en nieuwe. Italiaanse hapjes zullen niet ontbreken. De aanvang is om 14.00 uur aan het adres Achterwei 1 in Paesens. Het is mogelijk om voorafgaand of aansluitend een wadlooptocht mee te wandelen. In de stille winterperiode organiseert de wadlooporganisatie betaalbare winterreizen naar Sicilië. Meer informatie over deze winterreizen staat op www.reisdoorsicilie.nl of u kunt bellen met 0646633989.

Borstvoeding

DRACHTEN - tot en met zondag 8 oktober is het 'Samen voor Borstvoeding Week'. Ook ziekenhuis Nij Smellinghe doet hieraan mee.

Tijdens deze week exposeert fotograaf Fardau Spijksma met haar mamaliefde foto's op de kraamafdeling én kunnen zwangere vrouwen/jonge moeders zich inschrijven voor het laten maken van een mamaliefde foto.
Men kan informatie over borstvoeding krijgen en bezoekers kunnen vragen stellen aan de lactatiekundige. Meer informatie over deze avond: www.nijsmellinghe.nl/borstvoeding.

Kleding/speelgoed

BURGUM - De nieuwe locatie van de Stichting Kleding- en speelgoedbank Burgum werd maandag 2 oktober geopend aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 24 in Burgum.

De Kleding- en speelgoedbank Burgum e.o. bestaat nu twee jaar en heeft veel gezinnen kunnen helpen, momenteel ruim zeventig. Niet alleen uit Tytsjerksteradiel, maar ook uit gemeenten waar geen kledingbank zit, zoals Leeuwarden en Kollumerland c.a.