Burum: 'Straatje van Vermeer'

BURUM - In Burum is tot 22 oktober de tentoonstelling 'Het Straat je van Vermeer' te zien.

Alle schildersgroepen exposeren in de galerie-studio van Aafke Holman te Burum. Aan het begin van het cursusjaar kregen zij van hun docent Aafke Holman de opdracht: "Laat je inspireren door 'Het Straat je van Vermeer'."

Johannes Vermeer was een bekende kunstenaar uit de Gouden Eeuw en behoorde tot de beste schilders van die tijd. Hij schilderde Het Straatje in 1658. Het schilderij hangt sinds lange tijd in het Rijksmuseum te Amsterdam, waar het kan worden bezichtigd.

De schilders van nu moeten zich laten inspireren door deze beroemde Vermeer. Een hele beleving en een geweldige inspiratiebron. Je kunt je eigen fantasie de vrije loop laten, wat veel cursisten dan ook hebben gedaan. Dat leverde verrassende beelden op, zowel figuratief als abstract. De tentoonstelling krijgt daardoor een zeer gevarieerd karakter, zowel van beginnende als van gevorderde kunstenaars.

Bijzondere Straatjes, nu ook in Burum, is te zien tot en met 22 oktober, elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur bij galerie-studio Aafke Holman aan de Here straat 2 in Burum.