Baldrs Draumar organiseert het 
middeleeuwse Baldrs Releasefest in Iduna.
Baldrs Draumar organiseert het middeleeuwse Baldrs Releasefest in Iduna. Foto: Angela Dekens

Baldrs Draumar Releasefest in Iduna

DRACHTEN - Folk metalband Baldrs Draumar brengt in oktober een nieuwe plaat uit: 'Fan Fryslâns Ferline'. Om er een groot feest van te maken organiseert het Dokkumer kwartet op 7 oktober het middeleeuwse Baldrs Releasefest in Poppodium Iduna.

Het releasefestival zal in Middeleeuwse stijl zijn. De band combineert op het festival folkmuziek, metal, Bohurt (middeleeuwse vechtsport) en een middeleeuwse markt, een uniek concept vergeleken met andere folkfestivals. In plaats van de focus op één soort muziek te richten, combineren ze verschillende stijlen.

Op meerdere podia zijn er verschillende stijlen van folkmuziek en metal te horen. Ook is er een Bohurt; een middeleeuwse vechtsport, in een grote ring van vijf bij vijf meter.

Op het buitenterrein van Iduna kun je voor de markt terecht, waar allerlei verschillende producten verkrijgbaar zijn, maar ook onder anderen een smid, een houtsnijder en een tatoeëerder aan het werk te zien zijn.

'Fan Fryslâns Ferline'

Aanleiding voor dit festival is de release van de nieuwe akoestische plaat 'Fan Fryslâns Ferline'. Dit album laat een nieuwe kant van de band zien. ''Mensen kennen ons in principe van de harde metal en dit is compleet iets anders'', zegt bassist Skimerswurd. Het releasefestival duurt van 15.00 tot 23.00 uur.