Kersverse moeders krijgen een cadeau tijdens de 'Samen voor Borstvoeding Week'.
Kersverse moeders krijgen een cadeau tijdens de 'Samen voor Borstvoeding Week'. Foto: Ingezonden

Aandacht voor borstvoeding in ziekenhuis

DRACHTEN - Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober is het 'Samen voor Borstvoeding Week'. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd rondom het thema borstvoeding. Ook ziekenhuis Nij Smellinghe doet mee.

Tijdens deze week exposeert fotograaf Fardau Spijksma met haar mamaliefde-foto's op de kraamafdeling én kunnen zwangere vrouwen/jonge moeders zich inschrijven voor het laten maken van een mamaliefde-foto. Zoals altijd is het uiteraard ook mogelijk om informatie over borstvoeding te ontvangen en kunnen bezoekers vragen stellen aan de lactatiekundige.

Ziekenhuis Nij Smellinghe beschikt al vanaf 2009 over het BFHI-certificaat. Het ziekenhuis streeft dan ook naar optimale kwaliteit, zoals van scholing en protocollen, van de begeleiding van ouders ten aanzien van het voeden van baby's.

"De verpleegkundigen van Nij Smellinghe begeleiden de moeders bij de borstvoeding en streven ernaar dat ze dat zelfstandig kunnen als ze naar huis gaan", vertelt lactatiekundige Saskia Barentsen. "Om extra aandacht aan de Samen voor Borstvoeding Week te schenken, ligt er op de kraamafdeling informatie over borstvoeding en ontvangen kersverse moeders een verwarmingshartje en een 'boobytag' cadeau. Daarnaast kunnen borstvoedende moeders uit de regio op maandag 2, dinsdag 3, donderdag 5 en vrijdag 6 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur bij mij langskomen voor lactatiekundig advies." Ook organiseert het ziekenhuis met andere partijen acht keer per jaar een informatieavond over borstvoeding.
www.nijsmellinghe.nl/borstvoeding