Internationale Repair Café Week

DRACHTEN - Van 14 tot en met 22 oktober is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Zo ook in Drachten: op zaterdag 14 oktober in de Bibliotheek van 13.00 tot 16.00 uur is het Repair Café Drachten (RCD) aanwezig.

Iedereen is van harte welkom met kapot klein huishoudelijk materiaal. Het RCD verbindt mensen, stimuleert eigen initiatief, draagt bij aan hergebruik van spullen. Een goed idee voor consument en milieu. Zo hebben we minder grondstoffen nodig en beperken we de CO2-uitstoot.

Met de Internationale Repair Café Week wordt gevierd dat het Repair Café acht jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Ondertussen zijn er meer dan 1360 Repair Café's verspreid over 33 landen in zes continenten.

Nederland heeft nu ruim 800 Repair Cafés. In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven wanneer mogelijk.

Bezoekers zien dat repareren mogelijk is en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren ook leuk kan zijn. Kom het eens proberen.
Kijk ook op www.repaircafedrachten.nl en www.repaircafe.org.