Week van de Opvoeding in Kollumerland

KOLLUM/KOLLUMERZWAAG - Van 2 tot en met 8 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig te kort schieten. Het kan enorm helpen om dan met andere ouders in gesprek te gaan.

Op vrijdag 6 en 20 oktober kan dat tijdens de speciale 'Heit en memcafés' in Kollum en Kollumerzwaag. Op donderdag 5 oktober is er een speciale voorlichtingsbijeenkomst 'Kinderen opvoeden vanuit twee huizen' voor gescheiden ouders.

Opvoeden vanuit twee huizen

Welke gevolgen heeft een echtscheiding voor kinderen? Hoe is het voor een kind om vanuit twee huizen opgevoed te worden? Marlon Dijkhuizen (Kindbehartiger) en Marjolein Bruinenberg (Stiefplancoach) geven tijdens deze bijeenkomst voorlichting over het omgaan met de emoties van kinderen, loyaliteitsconflicten, maar ook over (nieuwe) stiefouders. Zij willen u op een luchtige, positieve en herkenbare manier de wereld van een kind met gescheiden ouders laten zien, door de ogen van het kind.

Wanneer: Donderdag 5 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur in it Badhûs in De Westereen. Entree: gratis.

Heit en mem-café

Meer informatie over de Heit & mem cafés van de locaties Kollum en Kollumerzwaag is te vinden op de Facebookpagina: Heit & mem café Kollumerland.