Bij de feestelijke opvoedparty is er voor ouders en kinderen van alles te doen.
Bij de feestelijke opvoedparty is er voor ouders en kinderen van alles te doen. Foto: Pixabay

Opvoedparty in Bibliotheek Drachten

BURGUM - Op woensdag 4 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur zijn ouders en kinderen van harte welkom bij de Opvoedparty 'Buiten de lijntjes' van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Bibliotheek Drachten.

Er zijn boeken, flyers en themakoffers verzameld over alles wat met opvoeden, opgroeien en gezondheid van kinderen te maken heeft. Een pedagoog geeft tips aan ouders bij 'Stel je opvoedvraag'. Er is voorlichting over het drinken van water en het eten van groente en fruit. Ook is er een suikerspel en zijn er voorbeelden van gezonde traktaties. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken van lief huisdier tot eng monster. Of ze kunnen kleuren en knutselen omdat het dierendag is en ook nog eens de start van de Nationale Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'. Joukje Fotografie maakt gratis professionele foto's. Zij zorgt ervoor dat ieder kind mooi op de foto staat, met of zonder schmink. Alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.cjgsmallingerland.nl.

Kinder-EHBO en puberverleidingen

Deze week kunnen ouders meedoen aan diverse gratis activiteiten in het CJG-gebouw aan het Moleneind ZZ 95 in Drachten. Donderdag 5 oktober is er een voorlichtingsavond over het Kindpakket Smallingerland, voor ouders die een financiƫle bijdrage willen aanvragen voor bijvoorbeeld muziekles, sporten of voor schoolmateriaal. Aanmelden is nodig via www.cjgsmallingerland.nl.
Het CJG Smallingerland organiseert de Opvoedparty. Het thema is 'Buiten de lijntjes', omdat kinderen niet in hokjes te plaatsen zijn en het opvoeden en opgroeien niet altijd volgens het boekje gaat. Meer informatie over de landelijke themaweek staat op www.weekvandeopvoeding.nl.