Handlettering en Striptekenen in de bieb

KOLLUM/BUITENPOST - Zaterdag 7 oktober vinden er diverse activiteiten plaats in de bibliotheek van Kollum en Buitenpost. Zo kunt u in Kollum creatief aan de slag met handlettering en in Buitenpost werken aan uw stripfiguur bij de workshop Striptekenen.

Handlettering

Docente Rimy Kootstra neemt u tijdens de workshop handlettering mee in de wereld van Oostindische inkt, inspirerende quotes en sierlijke letters. Deelnemers kiezen of verzinnen een quote, schetsen verschillende lettertypes en versieringen met potlood op papier. Daarna vullen ze de quote in met Oostindische inkt en een kroontjespen. Aan het eind van de workshop gaat iedereen met de quote op mooi, dik schetspapier naar huis. De workshop vindt plaats op 7 oktober van 10.00 tot 12.30 uur in Bibliotheek Kollum. De kosten voor bibliotheekleden zijn € 7,50, voor niet-leden € 12,50. U kunt u opgeven aan de balie bij de Bibliotheek of via www.ontdekdebieb.nl.

Striptekenen (vanaf 8 jaar)

Deelnemers maken tijdens de workshop Striptekenen kennis met de basis van het maken van een stripverhaal. In twee uur leer je hoe je een kort stripverhaal maakt. Je leert veel, zoals het tekenen van je eigen stripfiguur, het leren werken met frames, tekstballonnetjes en nog zo een en ander. Voor deze workshop hoef je niet per se goed te kunnen tekenen.

Deze workshop vindt plaats op 7 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Buitenpost. De kosten zijn € 5,- voor kinderen, € 7,50 voor volwassen leden en € 12,50 voor niet-leden. Opgeven via www.ontdekdebieb.nl.