Volwassenen helpen bij lezen en schrijven

DRACHTEN - Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, krijgen steun in de rug. Bibliotheek Drachten | Smallingerland biedt hulp in de vorm van workshops, cursussen en aangepast materiaal.

In Nederland kunnen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder dit soort hulp goed gebruiken. Ook veel inwoners van Smallingerland hebben hier behoefte aan. Daarom is iedereen die het lastig vindt om bijvoorbeeld een brief te lezen, een boodschappenlijstje te schrijven of de (klein)kinderen voor te lezen, welkom in de Bibliotheek.

DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis biedt laaggeletterden en digibeten computerprogramma's en cursussen. Daarnaast is er een leescollectie van leuke, makkelijke boeken en een sociale ontmoetingsplek.

Zelf aan het werk in de Bibliotheek

Wie liever zelfstandig aan de slag wil met het verbeteren van zijn of haar taal-, reken- of digitale vaardigheden, kan daarvoor ook terecht in de Bibliotheek. Dat kan met boeken of computers met online oefenmaterialen van de Bibliotheek, of via wifi met een eigen smartphone of tablet. Medewerkers en vrijwilligers beantwoorden vragen.

Op het gebied van lezen, schrijven en computeren biedt Bibliotheek Drachten ook workshops.
www.bibliotheekdrachten.nl