Een beeld van de kinderkleding- en speelgoedbeurs die tweemaal per jaar wordt georganiseerd in Kollumerzwaag.
Een beeld van de kinderkleding- en speelgoedbeurs die tweemaal per jaar wordt georganiseerd in Kollumerzwaag. Foto: Ingezonden

'Berneguod', 8e editie in de Trije Doarpen

KOLLUMERZWAAG - Voor de achtste keer op rij organiseren de dames van Berneguod een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Kollumerzwaag. 7 oktober gaan de deuren van Trije Doarpen open om voor één ochtend te dienen als kinderkleding- en speelgoedwinkel.

Samen met de vele vrijwilligers wordt de avond voor de beurs de Trije Doarpen omgetoverd tot deze winkel. Er is zowel een afdeling jongens- als meisjeskleding. Nette kleding ligt op maat gesorteerd. Schoenen en speelgoed staat voor het grijpen, maar ook spullen die horen bij de babyuitzet zijn aanwezig.

Sinds 2013 hebben de dames elk jaar tweemaal deze beurs georganiseerd en dus hebben ze nog geen seizoen overgeslagen. Desondanks hebben ze nog volop nieuwe ideeën om de mensen enthousiast te krijgen voor deze manier van shoppen. Zij vinden dat kinderkleding en speelgoed nog best een ronde mee kan. "Het plezier waarmee de ouders met tassen vol kleding de deur uitlopen, daar doen we het voor."

Aan het einde van de dag wordt een groot deel van de overgebleven kleding gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar voor de vierde keer aan Stichting Babyhope. "Op deze manier hebben we een win-winsituatie", aldus de dames. "Verkopers blij, kopers blij en het goede doel is blij".

Kom shoppen op zaterdag 7 oktober van 9.30 tot 12.00 uur. Neem gerust de kinderen mee, want voor oppas en vertier wordt gezorgd.