In Beetsterzwaag is er weer een appeldag op 7 oktober.
In Beetsterzwaag is er weer een appeldag op 7 oktober. Foto: Ingzonden

Appeldag op 7 oktober in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Op de jaarlijkse Appeldag van de Tropische Kas in Beetsterzwaag, is ook dit jaar weer van alles te beleven, te zien, te proeven, te ruiken en te doen.

De Appeldag vindt plaats op zaterdag 7 oktober tussen 10.00 en 16.30 uur bij de Tropische Kas in Beetsterzwaag. De toegang is gratis.

Er is een markt met (h)eerlijke biologische producten uit de regio: groente, fruit, noten, kaas, honing en bijvoorbeeld pompoenen. De Tropische Kas heeft een kraam met door vrijwilligers geplukte appels, peren en noten. Er is een appelpers waar iedereen zijn eigen bekertje appelsap kan persen en er zijn activiteiten voor kinderen zoals pompoen-figuurtjes maken. Je kunt bij een workshop leren Didgeridoo-spelen. Er is een rondwandeling door de fruitboomgaard achter het gemeentehuis. Leerlingen van Ars Musica maken muziek en 's middags komt een accordeonist.

Kenners van de verschillende appel- en perenrassen kunnen uw vragen beantwoorden op het gebied van het snoeien van vruchtbomen en het herkennen van het soort appel of perenboom. Mocht u geïnteresseerd zijn: neem een paar vruchten en een blad van uw boom mee.

De Appeldag trekt elk jaar veel bezoekers die komen genieten van dit unieke oogstfeest in de sfeervolle omgeving van het kassencomplex. De borders liggen er fraai bij en nog vele kuipplanten staan buiten volop te bloeien. (www.tropischekas.nl)