Verhalenverteller Frank Belt komt 4 oktober in Dokkum en 5 oktober in Buitenpost.
Verhalenverteller Frank Belt komt 4 oktober in Dokkum en 5 oktober in Buitenpost. Foto: John Feikema

Spannende familievoorstelling in bieb

DOKKUM/BUITENPOST - Tijdens de Kinderboekenweek presenteert Bibliotheken Noord Fryslân de familievoorstelling 'Hoe tem ik een monster?'. Verhalenverteller Frank Belt komt naar de bibliotheken van Dokkum en Buitenpost. Iedereen van 8 jaar en ouder is welkom en de toegang is gratis.

Van 4 tot en met 15 oktober draait het in Fryslân om kinderboeken met het thema 'Leesbibbers'. Ben jij bang in het donker? Vind je muizen eng? Iedereen is wel eens bang. Je schrikt, je hart bonst in je keel en je voelt bibbers in je buik. Ook spannende boeken geven je leesbibbers.

Als je bang bent voor spinnen of om eng te dromen bijvoorbeeld, lijkt je angst soms wel zo groot als een monster. En wat doe je dan? Verhalenverteller Frank Belt heeft geleerd hoe je je monster aan kunt pakken. Iedereen van 8 jaar en ouder die wil weten hoe je dat doet, is welkom bij de spannende familievoorstelling op woensdag 4 oktober om 15.30 uur in bibliotheek Dokkum en op donderdag 5 oktober om 15.45 uur in bibliotheek Buitenpost. De verhalen worden muzikaal begeleid door Oeds Bouwsma op contrabas.

Kinderen die graag kleuren, knippen en plakken kunnen ook nog meedoen aan een speciale Leesbibbers!-wedstrijd. Ze maken hiermee kans op een boekenbon van vijftien euro. De kleurplaat is verkrijgbaar in de bibliotheek of via www.ontdekdebieb.nl.