WTOC  (geel-blauwe tenues) liet zich aftroeven door een gretig scorend VV Kollum.
WTOC (geel-blauwe tenues) liet zich aftroeven door een gretig scorend VV Kollum. Foto: Jantsje Wiersma

Voetbalcompetities weer van start

HARKEMA - De voetbalcompetitie is afgelopen weekend weer van start gegaan. Harkemase Boys speelde al vijf wedstrijden en staat in de middenmoot na een knappe 0-2 overwinning op Magreb'90.

Be Quick Dokkum kan terugzien op een prima start in de eerste klas. Na een verdiende 1-0 ruststand (doelpunt Rudolf Banga) kregen de Dokkumers in de tweede helft kansen op 2-0, maar het bleef 1-0.

SC Veenwouden kwam slecht uit de startblokken, door met 4-2 te verliezen van SC Stiens.

Promovendus SC Twijzel en 't Fean '58 speelden voor het eerst deze competitie tegen elkaar. Het werd 2-2, waar beide partijen wel mee konden leven.

Na winst in de beker leek WTOC uit Oudwoude klaar voor de competitie. De eerste wedstrijd was meteen een derby tegen VV Kollum, maar het werd een 1-4 nederlaag. Joop Pijnacker scoorde drie keer voor Kollum. Zwaagwesteinde verloor met 2-4 van VV Dokkum. VV Anjum speelde zaterdag thuis tegen Waskemeer en won op spectaculaire wijze met 4-3.

De competitiestart is voor VV Harkema-Opeinde geƫindigd in een daverend succes. De streekderby tegen Opende werd met 0-5 gewonnen. SC Kootstertille had een valse start tegen Ouwe Syl: 0-3.

De vrouwen van VIOD Driesum speelden met 2-2 gelijk tegen Ste.do.co. De zaalvrouwen van Drachtster Boys wonnen met 5-2 van Reiger Boys.