Waterpolo DraGor

LEEUWARDEN - De waterpolodames van DraGor uit Drachten verloren hun eerste competitiewedstrijd tegen Orca D2.

Pepi Hoitinga van DraGor scoorde in de eerste periode twee doelpunten. Orca wist ook het doel van DraGor drie keer te vinden, wat de stand op 3-2 bracht. De tweede periode ging iets minder. Orca scoorde vijf keer. DraGor gaf de moed niet op. Amarens Gaikema en Pepi Hoitinga bereikten het doel van Orca. Met 8-4 voor Orca startte de derde periode. Ook hierin scoorde Amarens Gaikema. Orca vond twee keer het doel van DraGor. In de laatste periode maakte Pepi Hoitinga het laatste doelpunt voor DraGor. Ook Orca scoorde nog een paar keer. Eindstand: 13-6 in het voordeel van Orca.

De Heideruters

SINT JOHANNESGA - In Sint Johannnesga werd afgelopen weekend Jumping út Haskelân verreden. Namens de Heideruters uit Harkema kwam Dineke Veensta aan de start. Met haar pony Kitty won ze de klasse L/AB en werden de beste combinatie in deze groep.

Gratis schaatsen

HURDEGARYP - Het bestuur van 'IJsclub Hardegarijp sinds 1876' nodigt leden uit zondag 1 oktober op vertoon van hun lidmaatschapskaart 2016/2017 gratis te schaatsen tussen 13.00 en 15.00 uur in de IJshal in Leeuwarden. Informatie: 06-81767436.