Gezond bezig, zoals ademhalen oefenen

DRACHTEN - Op 7 oktober wordt er een workshop ademhalingsofeningen gegeven in de activiteitenruimte, op de eerste etage van de Bibliotheek, Museumplein 1 in Drachten.

Silvia Fauth, docent bij Art of Living en spoedarts in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, laat je door middel van een korte meditatie en enkele ademhalingsoefeningen zelf ervaren hoe rustgevend en reinigend de werking van zoiets gewoons als de adem kan zijn. Leer hoe je de balans kunt herstellen door weer rust te vinden in jezelf. De workshop begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten zijn € 7,50. Opgave www.artofliving.org/nl-nl/program/9041 of via de website van de bibliotheek in Drachten:https://drachten.beleefhetindebieb.nl/activiteiten/detail/898.

Fit Focus Sûnenz

DRACHTEN - Vanaf begin dit jaar biedt Sûnenz Fit Focus aan. Wegens succes wordt er binnenkort met een tweede fitnessgroep gestart.

Fit Focus is bedoeld voor mensen met dementie die graag zouden willen bewegen, maar voor wie zelfstandig oefenen in een fitnessruimte lastig is, omdat de fitnessoefeningen wel eens worden vergeten. Voor de eerste training vindt er een intakegesprek plaats. Hierin worden de doelen en wensen besproken. Er wordt één keer per week getraind, op de maandagochtend van 11.00 tot 12.00 uur of vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 40 euro per maand. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via telefoonnummer 0512-571932 (maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 12.00) of mail naar fitness@sunenz.nl. Fit Focus wordt gegeven in Sûnenz, Burg. Wuiteweg 140 in Drachten.

FeetUp yoga

GARYP – Personal coach Angélique Drenth haalt FeetUp yoga vanuit Duitsland naar Friesland en geeft het een eigen draai.

Door jaren de motoriek van haar bezoekers te volgen, heeft ze de kennis vergaard om een unieke formule binnen de FeetUp Yoga te introduceren: Mooi, Fit én Gelukkig Feet Up Yin Yoga. Een sublieme combinatie van Yin (passieve) én Yang (actieve) Yoga met focus op ruimte én kracht creëren in rug-,
schouder- en nekgebied. Wil jij altijd al je buik, rug, nek en armspieren versterken zonder pijnklachten? Per september start zij met deze lessen en workshops bij fysiotherapie Smith in Garyp. Je kunt Angélique volgen op haar facebookpagina (yoga garyp) of op www.ADLC.frl.

Mom in Balance

DRACHTEN - Vanaf 25 september is het eindelijk ook mogelijk voor alle vrouwen, zwanger, net bevallen, moeder of niks van dat alles, uit Drachten en omgeving om de workouts van Mom in Balance te volgen.

De trainingen in de buitenlucht zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen en ook geschikt voor, tijdens of na de zwangerschap. Ook voor moeders die een druk leven combineren met een gezin met jonge kinderen zijn er uitdagende 'workouts'. Je kunt elke week trainen op maandagavond om half acht. En kun je een keertje niet op maandag? Dan kun je op andere dagen altijd meedoen in Sneek, Heerenveen en Leeuwarden. Voor meer info kijk je op www.mominbalance.nl en op facebook.com/MominBalanceFriesland.