Bedrijvennieuws uit de hele regio

WinterWille Ferwert

FERWERT - In navolging van de Alvestêdefair wordt er dit jaar op zaterdag 9 december van 17.00 tot 21.00 uur met WinterWille een vervolg gegeven aan deze gezellige happening in Ferwert.

WinterWille staat voor het maken van plezier ('wille') in de winter. Het is een combinatie van een markt met attracties, kunst en cultuur. Voor deze unieke WinterWille is de organiserende commissie op zoek naar standhouders voor de markt. Er worden verkoopkramen aangeboden - maten: 4 bij 2 meter -, opgesteld op de kruising Hegebeintumerdyk/Hoofdstraat/Marrumerweg, beschikkend over verlichting en de mogelijkheid voor een stroomaansluiting. Het is ook mogelijk een verkoopkraam te delen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Aaltje Boersma, tel. 0518-411591 of via facebook onder 'Winterwille Ferwert'.

Start ondernemers

BUITENPOST - Van september tot en met november wordt weer een nieuwe serie uit de succesvolle ondernemerscyclus 'Dwaande met je bedrijf' georganiseerd voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân.

In acht modules krijgen beginnende ondernemers in verschillende plaatsen inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen. Ook is er een workshop die ondersteunt bij het schrijven van een eigen ondernemersplan. De ondernemerscyclus is gestart met een speciale avond over het starten van een bedrijf vanuit een uitkering op 26 september in het gemeentehuis in Buitenpost. Deelname aan één of meer avonden is gratis. Mensen met een (binnenkort te starten) bedrijf in de regio kunnen zich aanmelden via www.dwaande.nl/starters.

Vaatkeurmerk

DRACHTEN - Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft wederom het Vaatkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen.

Om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk 2017 voldoet Nij Smellinghe aan alle kwaliteitscriteria van de Hart&Vaatgroep. Deze criteria zijn opgesteld in samenwerking tussen de patiëntenvereniging en de belanghebbende beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Naast het vaatkeurmerk heeft het Drachtster ziekenhuis het Spataderkeurmerk behaald. De locaties met een Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk en de criteria voor het behalen van de keurmerken zijn te vinden op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg.

Bedrijfskleding

DOKKUM - Van der Gang Herenkleding uit Dokkum heeft de nieuwe bedrijfskleding geleverd aan de gastheren en -vrouwen van de provincie Fryslân. Deze medewerkers zijn voortaan te herkennen aan de koningsblauwe kostuums.

De gastheren en gastvrouwen van de provincie Fryslân willen met de nieuwe kleding eenheid, herkenbaarheid en gastheerschap uitstralen. De opdracht werd na een aanbestedingsproject aan Van der Gang gegund.