Winterkleding

BOORNBERGUM - Van donderdag 28 september tot zaterdag 30 september heeft Kids Need tweehands baby, kinder & volwassenkleding voor de laatste keer een mega winterkledingverkoop in dorpshuis 't Bynt, Westerbuorren 1 in Boornbergum.

Kids Need biedt kleding aan voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen. Ook de grote maten en positiekleding. Het is een geschikte manier voor 'de kleine portemonnee' of voor de liefhebber om de kasten te vullen met een wintergarderobe, zoals
sweaters, broeken en gekleurde shirts. Ook zijn er volop winterjassen, tassen, schoenen, sportkleding, boeken en speelgoed. Zaterdag sluit de verkoop af met een opruimactie. Openingstijden: 10.00 tot 16.00 uur. Koopavonden donderdag en vrijdag van 18.30 tot 20.30 uur.

Klassieke muziek

BUITENPOST - Op 26 september start in it Koartling weer een nieuwe serie cursussen luisteren naar klassieke muziek van acht avonden. De eerste avond is gratis toegankelijk voor iedere belangstellende.

Cursusleider Rudolf Nammensma neemt u mee op ontdekkingsreis, kriskras door de klassieke muziek. Voor 2017 staan vier dinsdagavonden gepland, voor begin 2018 eveneens vier. Ze worden gehouden in it Koartling, Schoolstraat 31 in Buitenpost. Mocht u meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Marianne Looijen, looijencm@upcmail.nl. Tel. 0511-544166.

Workshop autisme

DRACHTEN - Stichting Mama Vita is een landelijke steungroep voor en door moeders en verzorgsters van een kind met een diagnose in het autismespectrum. Eén keer in de maand wordt er van 9.30 tot 11.30 uur een regiobijeenkomst gehouden in Drachten in het gebouw van Stichting MEE, Moleneind Zuidzijde 95.

Op vrijdag 6 oktober geeft kinderergotherapeut Basje Wentink van Ergo Actief in Drachten een workshop over zintuiglijke informatieverwerking. Kinderen kunnen niet alleen overgevoelig zijn voor zintuiglijke prikkels, maar ook ondergevoelig. Hoe herken je dat en hoe ga je daar mee om? Informatie en opgave: drachten@mamavita.nl

Zorgboerderij

VEENKLOOSTER - Op zaterdag 30 september opent Zorgboerderij Buitengewoon aan de Kleasterwei 2 in Veenklooster de deuren.

In deze voormalige boerderij dragen Rachel en Stijn Corsel zorg voor jongeren die niet in hun eigen thuissituatie kunnen verblijven. Er was een flinke verbouwing nodig om zeven jongeren te huisvesten. Naast de zorg voor jongeren organiseert Buitengewoon dagbesteding en buitenschoolse opvang. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er activiteiten. Er is livemuziek in de tuin, een presentatie in de oude schuur, rondleiding door de boerderij, de buitenspeelplaats is open en bij de vuurplaats worden marshmallows met kinderen gegeten.

Ambulancepost

HURDEGARYP - De nieuwbouw van de ambulancepost van Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is in augustus opgeleverd. Dit functionele pand kan worden bekeken tijdens de open dag op 14 oktober van 13.30 tot 15.30 uur.

Lunchcafé

BURGUM - Op woensdag 4 oktober om 12.00 uur gaat het nieuwe lunchcafé Glinstra State open.

Vijf jaar geleden is het lunchcafe, geopend alle woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur, gestart op verzoek van Kees Koudstaal in Kiehool Burgum. Het lunchcafé wordt gerund voor vijf verstandelijk gehandicapten, ondersteund door vrijwilligers. De plantmanager van kledingsponsor Sonac zal met gasten de nieuwe locatie openen. Kees Koudstaal van Stichting voor Cultureel Werk in Burgum, kan meer informatie geven, 06 50261134.