Bibliotheek Drachten opent het nieuwe seizoen op 1 oktober.
Bibliotheek Drachten opent het nieuwe seizoen op 1 oktober. Foto: Ingezonden

Bibliotheek Drachten opent seizoen

DRACHTEN - Zondag 1 oktober opent Bibliotheek Drachten het najaarsseizoen met een feestelijke open dag. Op deze eerste zondagmiddagopening van het najaar licht de bibliotheek een tipje van de sluier op van het bomvolle activiteitenprogramma. De bibliotheek is deze dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur, alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Bibliotheek Drachten biedt dit najaar een gevarieerd programma met workshops, lezingen, cursussen en meer op het gebied van Lezen & Literatuur, Gezondheid & Gezin, Hobby & Vrije Tijd, Ontmoeting & Debat, Leren & Werken en Innovatie. Het gehele najaarsprogramma is te vinden op de website www.bibliotheekdrachten.nl en in de nieuwe activiteitenbrochure.

Op 1 oktober kunnen alle bibliotheekleden boetevrij inleveren. Dit is alvast een voorproefje op januari 2018. Vanaf 2018 berekent Bibliotheek Drachten geen boetes meer als er geleende materialen te laat worden ingeleverd. De Bibliotheek is deelnemer van LF2018 en laat dit tijdens de seizoensopening zien met twee projecten.

Kinderen vanaf acht jaar kunnen in het Fab Lab 'Art-bots' maken en aan de slag met de 3D-pen. Ook is er een griezelig voorproefje van de Kinderboekenweek, als aankondiging van de Grote Gruwelijke Griezelavond op 11 oktober. Schrijver Anne Peenstra gaat graag in discussie met bezoekers over Landschapspijn. Alle pianospelers van Smallingerland worden opgeroepen om te spelen op de piano in de entreehal van de bibliotheek.

Het hele programma staat op de website
www.bibliotheekdrachten.nl.