Een shelterbox en voorbeelden van de inhoud. Rotaryclubs in Noord-Nederland sturen 130 'boxen' naar Sint Maarten.
Een shelterbox en voorbeelden van de inhoud. Rotaryclubs in Noord-Nederland sturen 130 'boxen' naar Sint Maarten. Foto: Ingezonden

Rotaryclubs Drachten voor Sint Maarten

DRACHTEN - De verschrikkelijke beelden van het getroffen Sint Maarten na de vernietigende doortocht van orkaan Irma staan nog steeds op het netvlies gebrand. Verwoeste huizen, dakloze mensen en overstromingen waren schering en inslag. De gezamenlijke Rotaryclubs van district Noord-Nederland gingen na een oproep van hun gouverneur over tot actie.

Zij doneerden met elkaar voldoende om het rampgebied op Sint Maarten een groot aantal zogenaamde shelterboxen te schenken. Totaal bieden de Noord-Nederlandse clubs zo´n 130 van dergelijke boxen aan. Ook de beide Drachtster Rotaryclubs droegen hier aan bij.

Hartverwarmend vat vol hulp

De ShelterBox is een grote kunststofkist van de gelijknamige organisatie ShelterBox. Deze kist van 185 liter kost 750 euro en wordt met allerhande levensnoodzakelijke spullen, zoals een sterke familietent, gereedschap, waterzuiveringstabletten, dekens, kinderpakketten en slaapmatten gevuld. Via hulporganisaties als het Rode Kruis en via de VN is het mogelijk deze shelterboxen in korte tijd op de plaats van bestemming te krijgen.

Gemotiveerde leden

De Rotaryclubs Drachten en Drachten-de Wouden zijn onderdeel van de 32.000 Rotaryclubs wereldwijd, die samen iets voor de medemens in onze maatschappij willen doen.

Beide Drachtster clubs bestaan elk uit ongeveer dertig gemotiveerde leden uit verschillende beroepsgeledingen, die jaarlijks hun schouders onder verschillende maatschappelijke goede doelen zetten.