In de bieb: 'Hoe tem ik een monster?'

DOKKUM/BUITENPOST - 'Hoe tem ik een monster?' is het thema van de kinderboekenweek in de bibliotheken van Noord-Fryslân, van Van 4 tot en met 15 oktober. Verhalenverteller Frank Belt komt naar de bibliotheken van Dokkum, Buitenpost, Harlingen en Stiens.

'Leesbibbers' is het thema bij alle Friese bibliotheken. Ben jij bang in het donker? Vind je muizen eng? Iedereen is wel eens bang. Je schrikt, je hart bonst in je keel en je voelt bibbers in je buik. Spannende boeken geven je leesbibbers. In de bibliotheken vinden lezers een keur aan spannende verhalen. Maar er is meer!

Verhalenverteller Frank Belt weet hoe het is om bang te zijn. En hij heeft geleerd hoe je je monster aan kunt pakken. Iedereen van 8 jaar en ouder die wil weten hoe je dat doet, is welkom bij de spannende familievoorstelling 'Hoe tem ik een monster?' Op woensdag 4 oktober om 15.30 uur in bibliotheek Dokkum, donderdag 5 oktober om 15.45 uur in bibliotheek Buitenpost, De verhalen worden muzikaal begeleid door Oeds Bouwsma op contrabas. Iedereen van 8 jaar en ouder is welkom, de toegang is gratis.

Kleurwedstrijd

Kinderen die graag kleuren, knippen en plakken kunnen ook nog meedoen aan een speciale Leesbibbers! wedstrijd. Ze maken hiermee kans op een boekenbon van 15 euro. De kleurplaat is verkrijgbaar in de bibliotheek en te vinden op www.ontdekdebieb.nl.
Ook in diverse andere bibliotheken is aandacht voor de kinderboekenweek.