Het trio Merain is bezig met een 'kastelentour'.
Het trio Merain is bezig met een 'kastelentour'. Foto: Ingezonden

Sprankelend en sfeervol Iers concert

OENTSJERK - De band Celtic Ways is bezig met een 'kastelentour' door Nederland en Duitsland en komt zodoende ook in Stania State in Oentsjerk.

Op donderdag 5 oktober kunt u zich op Landgoed Stania State laten meevoeren in Merain's verfijnde, Ierse sferen. De historische entourage van Stania State leent zich bij uitstek voor dit concert.

Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O'Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend programma met Ierse melancholie, vrolijkheid en het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Drie 'klassieke' musiciennes

De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers.

Kaarten € 17,- (kinderen tot en met 15 jaar € 12) via de de website
www.meraintrio.com