Met het Oogstfeest sluit De Kruidhof in Buitenpost het seizoen af.
Met het Oogstfeest sluit De Kruidhof in Buitenpost het seizoen af. Foto: Ingezonden

Oogstfeest bij botanische tuin De Kruidhof

BUITENPOST - Zaterdag 7 oktober sluit Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost traditioneel haar seizoen af met een Oogstdag: de laatste openingsdag van het seizoen.

Er is een markt met streekproducten, er zijn proeverijen van wijn, bier en huisgemaakte kruidenlikeuren, een fruitshow, fruitsoortbepaling en rondleidingen langs fruit en kruiden. Kinderen kunnen met pompoenen aan de slag (lampion snijden) of proefjes met planten uit de tuin doen. Bezoekers kunnen een herfstboeket schikken.
In de Kloostertuin en in de kas is een najaarsmarkt met onder andere verschillende jams, natuurlijke verzorgingsproducten, diverse geitenkazen, biologische dressings, kruidenthee, jams en zepen. Ook worden er verschillende pompoen- en fruitsoorten verkocht. Verder is er informatie over de bijen en verkoop van verschillende honingproducten.

"In de kas is een overdekte markt met proeverijen van huisgemaakte kruidenlikeuren, jam en koekjes van onze eigen tarwe." Er is een breed aanbod van standhouders, zoals een lokale bierbrouwer en de Noordelijkste wijngaard van Friesland.
U kunt uw eigen appel- of perenboom laten determineren. Dan wel vier of vijf vruchten meenemen. Ook over ziektes en de verzorging van fruitbomen kunt u informatie krijgen. Heeft u een zieke boom? Neem dan een takje met één of meer bladen mee.

Frytsjam uit Twijzel is er met een grote sappers. Tegen een kleine vergoeding kunt U sap laten persen van zelf meegebrachte appels. De appels kunnen voor 11.00 uur worden ingeleverd en na 15.00 uur kan het sap worden opgehaald.

De Kruidhof is open van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: € 2,50, kinderen tot 12 jaar € 1,00. Zie ook: www.dekruidhof.nl.