Volkswagenbezitters kunnen meedoen aan runs en de Best of Show Contest.
Volkswagenbezitters kunnen meedoen aan runs en de Best of Show Contest. Foto: Ingezonden

Quartermile PRO DRAG en BugFest op vliegstrip

DRACHTEN - In het weekend van 29/30 september en 1 oktober is er weer een editie van de bekende Quartermile PRO DRAG op het vliegveldje van Drachten. Dit 'Weekend of Champions' wordt aangevuld met de tweede editie van BugFest, een weekend met veel VW-activiteiten.

Op de vliegstrip Drachten zal over 402 meter (een kwart mijl) met twee voertuigen tegen elkaar geracet worden om uit te maken wie deze afstand het snelst af kan leggen. Men kan hier zowel met motoren als bijzondere auto's snelheden bereiken tot 250, 300 kilometer per uur.

Er worden raceteams verwacht uit onder andere Engeland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België en uiteraard Nederland. De klassen variëren van junior dragbikes en cars, straat-legale auto's en motoren, tot auto's en motoren die je alleen op t.v. ziet met dikke slicks en wheelie bars. Zo keren onder andere de junior dragbikes uit Groot-Brittannië terug naar Drachten.

Dit Weekend of Champions Quartertemile PRO DRAG wordt in samenwerking georganiseerd met promotor 402 Automotive. Naast deze diverse pro classes zullen er ook zeer snelle en spectaculaire 'streetlegal' auto en motorracers te zien zijn.

Naast drie dagen motorisch geweld op de dragstrip is het ook drie dagen genieten van BugFest als side event met de volgende onderdelen.

Gedurende het weekend is een aantal stukken op de vliegstrip vrijgemaakt voor zogenaamde amateurrijders. Eigenaren van VW's die enkele runs willen maken.

Best of Show Contest

Tijdens BugFest kun je met jouw VW natuurlijk deelnemen aan de Best of Show Contest. Hiervoor kun je je ter plaatse aanmelden bij de jury en kun je meedingen naar de titel van de mooiste auto van het evenement. Deelname aan de 'show & shine contest' kan met een Aircooled VW.

Bedrijvenstraat

Ook dit jaar zien diverse performance-, tuning- en styling-specialisten verzameld. De bedrijvenstraat is 'the place to be' voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en ook voor waardevol advies van specialisten.

Met je eigen Aircooled VW heb je gratis toegang voor de auto en ook voor de bestuurder. Dit kan via internet worden aangevraagd. De showpaddocks zijn alleen toegankelijk voor auto's.

Openingstijden zijn zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie staat op de website http://quartermile.nl/ of www.bugfest.nl of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of 088-0402402.