Thema-avond: 'Geen plek voor een kind'

BURGUM - Op woensdag 27 september organiseren GrienLinks, ChristenUnie, D66 en PvdA uit de gemeenten Tytsjerksteradiel en Leeuwarden een interactieve avond met als thema: Geen plek voor een kind, het leven van kinderen in een AZC-gezinslocatie.

Piter Tjeerdsma (Omrop Fryslân) en Alka Sadat vertonen hun documentaire 'Fleur op'e flecht', Martin Vegter van Defence for Children levert een bijdrage en er zijn diverse mensen aanwezig die vanuit persoonlijke ervaring hun verhaal vertellen.

Er zal, onder leiding van Gerard van der Veer, ruimschoots gelegenheid zijn om met betrokkenen in gesprek te gaan over het leven van kinderen die Nederland moeten verlaten.
In Burgum is een AZC-gezinslocatie van het COA. Hier wonen gezinnen met minderjarige kinderen, die worden voorbereid op de terugkeer naar het land van herkomst. Gedwongen uitzettingen vinden regelmatig plaats.

Het persoonlijke verhaal centraal

Genoemde partijen maken zich grote zorgen over de impact die dit heeft op de betrokken kinderen. Op deze avond zal het persoonlijke, menselijke verhaal centraal staan.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gerenoveerde Glinstrastate, Schoolstraat 83 in Burgum. Inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 19.45 uur.
Aanmelding graag via geenplekvooreenkind@gmail.com.