Marian Meijer, Esther van Toledo en Jessie Prijs (v.l.n.r.): uitgenodigd voor nationaal team.
Marian Meijer, Esther van Toledo en Jessie Prijs (v.l.n.r.): uitgenodigd voor nationaal team. Foto: Romke Visser

Zaalvoetbalsters kansrijk voor selectie

DRACHTEN - De KNVB start, met ingang van dit seizoen, wederom met een Nationaal Vrouwen zaalteam. De eerste bijeenkomst is gepland op donderdag 21 september in Zeist.

Dit is een kennismakingsbijeenkomst waar veertig vrouwen voor zijn uitgenodigd, van iedere eredivisie-zaalclub drie of vier vrouwen. Van Drachtster Boys vrouwen zijn Jessie Prijs, Esther van Toledo en Marian Meijer uitgenodigd.

Na deze bijeenkomst gaan de trainers een eerste selectie maken die na een aantal trainingen dit jaar nog drie oefeninterlands spelen. Alles is gericht op het Europees kampioenschap voor vrouwen zaalvoetbalsters, dat wordt gehouden in 2019. Teuny Bosma, voormalig keepster bij Drachtster Boys zaalvrouwen 1, is toegevoegd aan de trainersstaf als keepsterstrainer.

De zaalvrouwen van Drachtster Boys wonnen de eerste competitiewedstrijd met 7-0 van Drs. Vijfje. De ruststand was 4-0 en daarna bouwden de Drachtsters de score verder uit.

Vrijdag, 22 september, nemen de Drachtster vrouwen het op tegen Reiger Boys, wederom vanaf 21.30 uur in de SNIJ Noordhal in Drachten.

Op deze avond zal de opbrengst voor de actie voor het goede doel, Alpe d'HuZes, bekend worden gemaakt.