De SP-ers bijeen in Hantumhuizen, waar ze bij de bewoners aanbelden en vroegen wat er speelt.
De SP-ers bijeen in Hantumhuizen, waar ze bij de bewoners aanbelden en vroegen wat er speelt. Foto: Ingezonden

SP-ers deur aan deur in Hantumhuizen

HANTUMHUIZEN / DOKKUM - Zaterdag 16 september gingen SP-activisten uit heel Friesland in gesprek met mensen uit Hantumhuizen en It Fûgellân in Dokkum over hun woonomgeving, voorzieningen en wat er speelt in de buurt.

SP-statenlid Renny van der Heide uit Lioessens: "By de SP binne wy folksfertsjintwurdigers troch nei de minsken ta te gean en mei harren te praten. Net allinne yn buert- en doarpshuzen, mar ek troch doar oan doar oan te klopjen. En net allinne yn de stêden, mar ek yn de doarpen. Men seach der yn Hantumhuzen fan op dat wy dêr ek kamen."
De groep SP-ers moet de reacties van de bewoners van dorp en wijk nog op een rijtje zetten. Van der Heide meldt dat de kwestie van de herinrichting van de Markt in Dokkum meermaals aan de orde kwam. "En der waard sein dat it rioel gauris oerspielt yn it Fûgellân. Prompt stie middeis de strjitte blank nei in dikke bui!"

Ze schat dat de hele campagne in Hantumhuizen en Dokkum een kleine drie uur in beslag nam en er met zestig tot zeventig mensen is gepraat. "Krekt foar de dikke bui sieten wy binnendoarren in fiskje te iten. Dêrnei binne wy ophâlden." De SP hoopt landelijk in een jaar met één miljoen mensen te praten.