Kootstertille-doelman Albert Jan Merkus maakt deze aanval van Twijzel onschadelijk voordat Mennelt Pilat gevaarlijk kan worden. Foto: Klaas Rozema

Buur SC Twijzel bezorgt Tilsters forse oorwassing

KOOTSTERTILLE – Behoudens de eerste vijf minuten, waarin SC Kootstertille brutaal de leiding nam, heeft de thuisclub zaterdag weinig tot geen grip op de wedstrijd gehad. SC Twijzel wist met de ruime 6-1 overwinning verdiend de volgende bekerronde te halen en kan met een goed gevoel aan de competitie beginnen.

Gelijkmaker na achterstand

De gasten waren na de aftrap niet goed bij de les en zagen Gerbrand Waaksma Aize Storm fraai aanspelen. Storm zette handig zijn tegenstander opzij en met een subtiele voetbeweging liet hij doelman Tristan van Wieren kansloos: 1-0. Peter Poortman profiteerde vijf minuten later uit een hoekschop bij de eerste paal uitgekiend van onoplettendheid in de thuisclub-defensie en tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Lichtzinnigheid Kootstertille

Na een kwartier spelen bezondigde Menno Waasdorp zich aan lichtzinnigheid en zag uiteindelijk Menno Blom pijnlijk profiteren: 1-2. Peter Poortman passeerde daarna uit een vrije schop de aan de grond genagelde doelman Albert Jan Merkus op fantastische wijze: 1-3.

Twee minuten voor rust kwam SC Twijzel, na een schitterende aanval over veel schijven, via Kees Jongsma op 1-4. Na het uur had SC Twijzel treffer nummer vijf te pakken. Kees Jongsma liep de Tilster defensie er op snelheid eenvoudig uit en passeerde vervolgens de niet gelukkig keepende Albert Jan Merkus met een simpel tikje: 1-5.

Half dozijn treffers volgemaakt

Met nog twintig minuten te gaan kwamen de gasten tot de eindstand.

Johannes van der Meulen ramde de bal vol op de vuisten van doelman Merkus. Door een woud van benen drukte uiteindelijk Menno Blom de rebound over de doellijn: 1-6.