Futsal Dragten

DRACHTEN - Het nieuwe voetbalseizoen is voor Futsal Dragten goed begonnen. De eerste competitiewedstrijd werd met 5-3 gewonnen van Futsal Emmeloord.

In de veertiende minuut opende Marco Braaksma met een afstandsschot de score. Hij tikte de bal tussen de benen door van zijn tegenstander, ging er snel vandoor en haalde plotseling uit: 1-0. Twee minuten later was het al 2-0 en 3-0 door Mark Kooistra en Sander Germeraad.

De daaropvolgende minuut leverde een rode kaart voor Emmeloord en een (gemiste) penalty voor Futsal Dragten op. Emmeloord kwam nog op op 3-1. Maar door doelpunten van Aaron Tahaparij en Marco Braaksma was het 5-1 bij rust. De tweede helft was een formaliteit, al scoorde Emmeloord tweemaal: 5-3.

TFS onderuit

HAULE – Voor de korfballers van TFS uit Drachtstercompagnie stonden de koplopers tot dan toe, VZK, op het programma.

Na 2-2 behield VZK steeds een voorsprong van twee doelpunten. TFS wist niet dichterbij te komen, ook niet met strafworpen. Vanaf hier was de wedstrijd dan ook wel echt gespeeld.
In plaats van op één doelpunt verschil te komen, maakte VZK er drie van. Dit verschil konden de Kompenijsters niet overbruggen. Ook doelpunten van Willem Visser en Jildou van der Vee konden de wedstrijd niet meer keren. Via 18-15 werd de eindstand 21-17.