Broekster Boys uit beker gewipt door Winsum

DAMWALD - Het derde en laatste uitduel in het bekervoetbal tussen Broekster Boys en VV Winsum werd vanwege de gesteldheid van de velden bij beide clubs op 'neutraal terrein' gespeeld bij VV de Wâlden. Broekster Boys ging met ruime cijfers onderuit tegen Winsum.

Winsum begon uitstekend aan het duel, wist snel te scoren en was de eerste tien minuten de betere partij. Broekster Boys kwam even later op gelijke hoogte. Kas Huizenga had een fantastische opening door het centrum, waarna Piet Wessel Dijkstra uiteindelijk de keeper te snel af was.

Broekster Boys was daarna de bovenliggende partij.

Ondanks het veldoverwicht kreeg Broekster Boys in de eerste helft toch nog twee doelpunten tegen, waardoor de ruststand 3-1 werd in het voordeel van Winsum. In de tweede helft probeerde Broekster Boys uit alle macht de aansluitingstreffer te forceren, maar de spelers kwamen niet door de stugge verdediging heen.

Winsum scoorde vlak voor tijd de 4-1 en daarmee is Broekster Boys uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Zaterdag start Broekster Boys in en tegen Hurdegaryp in de competitie van de tweede klasse.