Taxibedrijven uit regio doen toch mee

DOKKUM - Drie van de vijf taxibedrijven die het doelgroepenvervoer vanaf volgend jaar mogen uitvoeren, komen uit de regio: Taxi Waaksma, Taxi NOF en Taxi Postma. De andere twee zijn VMNN en Taxi Dorenbos uit Assen.

Dit besluit van het bestuur van het OV-bureau is maandagavond bekend gemaakt. Taxi Waak sma behoudt overigens lang niet alle vervoer dat dit bedrijf momenteel nog verricht. Directeur Rienk Waaksma verwacht driekwart van het leerlingenvervoer kwijt te raken, wellicht ten koste van vooral oudere chauffeurs.
Het was Waaksma die afgelopen zomer met succes een kort geding aanving tegen de eerste aanbesteding. De toen gekozen bedrijven zaten volgens hem onder de kostprijs. De rechtbank gaf hem gelijk, dat de prijs onvoldoende was onderbouwd.
Het plan van de betrokken gemeenten in Noordoost Fryslân en de provincie Fryslân is om WMO- en leerlingenvervoer en 'De Opstapper' te integreren tot één systeem.

De gunning gaat op 8 januari in werking, tenzij er opnieuw een rechtszaak wordt aangespannen. Dan is verlenging van de huidige concessie mogelijk tot de zomer van 2018.