Standhouders

NOARDBURGUM - Op zaterdag 21 oktober vindt in Nieuw Toutenburg de jaarlijkse najaarsmarkt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Standhouders kunnen zich tot 14 oktober aanmelden.

Dit kan via e-mail naar Janny.Postma@znb.nl of telefonisch via de receptie van Nieuw Toutenburg: (0511) 479 479. Naast inbreng van professionele verkopers kunnen rommelmarktgoederen verkocht worden. Een tafel is voor € 7,50 te reserveren. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de bewoners.

12,5 jaar Zorgburo

ECHTEN - Pas bevallen en lekker in de watten worden gelegd. De kraamverzorgenden van Zorgburo De Driehoek weten precies wat nodig is in de eerste dagen na de bevalling. Met aandacht en zorg staan zij de kraamvrouw bij in deze bijzondere, maar ook kwetsbare periode.

Zorgburo De Driehoek bestaat dit jaar 12,5 jaar, een koperen jubileum dus. Het begon ooit aan de keukentafel met een klein groepje zzp-ers en inmiddels is de organisatie 'uitgegroeid' tot een kraamzorgorganisatie met kraamverzorgenden in loondienst. Kleinschalig, persoonlijk en betrokken. Na 12,5 jaar vond Zorgburo De Driehoek het ook tijd worden voor een 'nieuw jasje'. De huisstijl heeft een complete metamorfose ondergaan, zoals is te zien op www.zorgburodedriehoek.nl

Volg De Driehoek vanaf 1 oktober ook op Facebook. Houd de pagina in de gaten voor de speciale jubileumactie. Ben je gediplomeerd kraamverzorgster en lijkt het je leuk het team te komen versterken? Neem dan telefonisch contact op.

Cheques Lidl

DRACHTEN – Femmy Lieben ontving vorige week namens de kinderboerderij/natuur- en milieucentrum De Naturij een cheque van 1000 euro. Dit mooie bedrag is afkomstig van supermarkt Lidl, die met alle 412 winkels in het land lokale initiatieven steunt.

Femmy Lieben: "We hebben ons aangesloten bij een afvalproject waar we kinderen bewust willen maken van zwerfvuil en wat ze daar zelf aan kunnen doen. Met deze cheque van Lidl kunnen we dit project uitvoeren en voor een lespakket zorgen''. Zorgatelier Tierelantuintje uit Oudega kreeg eveneens een cheque van 1000 euro van Lidl Drachten.

Veilige smartphone

DE WESTEREEN - Medewerkers van verzekeraar Univé staan vrijdag 22 september in De Westereen om mensen te wijzen op eenvoudige oplossingen om hun smartphone te beschermen tegen diefstal of verlies en om deze in te zetten voor hun eigen veiligheid en die van anderen. Op die manier helpt Univé risico's voorkomen en schade te beperken.

Univé-medewerkers helpen mensen mobiele telefoons 'boefproof' te maken. De smartphones worden zo ingesteld dat ze na verlies of diefstal traceerbaar zijn en het op afstand mogelijk is, gegevens te blokkeren of een melding in te stellen voor de vinder. Op die manier wordt het makkelijker een smart phone terug te vinden of foto's, filmpjes en andere gegevens van de eigenaar te beschermen.

Biodanza

BUITENPOST - Vorige week is het najaarsseizoen van Biodanza met Titia van start gegaan. Het is een kleine groep en nieuwe dansers zijn welkom. In september geldt een kennismakingsaanbod (drie keer dansen voor 25 euro).

Biodanza is een methode voor persoonlijke groei en integratie. Er wordt gebruik gemaakt van muziek, beweging, contact en ervaren. De leslocatie is het kerkje aan de Julianalaan 12A in Buitenpost, elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Informatie en aanmelding: facebook Biodanza met Titia, email: titiabiodanza@gmail.com of bel 0511-227089 / 06-12663313. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van de VBN (Vereniging Biodanza docenten Nederland) www.biodanza.nl waar zij lid van is.