Wereld Food Festival Buitenpost

BUITENPOST - Zaterdag 23 september begint om 14.00 uur het Wereld Food Festival in Buitenpost. De start is bij Raderwerk met een optocht.

Van 15.00 tot 21.00 uur zijn er festiviteiten in de tuin van Cadeau- en Streekwinkel Op 'e Stâl (Voorstraat 1). Met internationale muziek, dans, mode en de Wereld Food Markt waar Buitenposters uit 15 verschillende landen hun culinaire specialiteiten presenteren. Culinair expert Henk Markus komt proeven. Kaarten voor het festival zijn te koop bij Op 'e Stâl of via www.opestal.nl. De opbrengst gaat naar drie middelbare scholen in Tanzania. De kaarten voor het festival, genaamd hap & reis kaarten, zijn te koop voor 12 en 6 euro.

Muzikanten en dansers geven acte de présence. Onder andere Younas Masih uit Pakistan en het Friese echtpaar Ate en Bertina Grijpstra treden op. Daar tussendoor zijn er dansacts en twee modeshows met kleding uit Nederland en buitenland.

Als openingsceremonie van het Wereld Food Festival trekt er een optocht door Buitenpost met een twintigtal oldtimer voertuigen en een cabriobus vol met mensen in traditionele kledij van verschillende landen en culturen. Burgemeester Gerbrandy opent de optocht.