Joke Bruijs staat dit jaar 50 jaar op het podium. 15 oktober treedt ze op in Leeuwarden.
Joke Bruijs staat dit jaar 50 jaar op het podium. 15 oktober treedt ze op in Leeuwarden. Foto: Ingezonden

Theatershow Joke Bruijs met The Ramblers

LEEUWARDEN - Op zondagmiddag 15 oktober vanaf 14.30 uur verzorgen Joke Bruijs en The Ramblers een concert in het Koepeltheater aan de Vredeman de Vriesstraat 24-A in Leeuwarden. De muzikale show maakt deel uit van een nieuwe theatertour van dit fameuze voormalige Vara radio-orkest en de veelzijdige zangeres en actrice Joke Bruijs. Dick Rienstra is de vaste zanger van The Ramblers. De voorstellingen vinden plaats door het hele land.

Het wordt een muziekshow vol herinneringen. De nieuwe concertreeks volgt op de succesvolle theatertour waarmee vorig jaar en begin dit jaar het 90-jarig bestaan van de band uitbundig werd gevierd. Als toen één ding onomstotelijk kon worden vastgesteld, dan was het wel dat de liefde van het publiek voor dit destijds zo ongelooflijk populaire radio-orkest nog lang niet gedoofd is.

Joke Bruijs: "Het wordt een feest van herkenning voor onze doelgroep. Ik zing met Dick Rienstra, de vaste zanger van The Ramblers, een aantal duetten, maar ik doe natuurlijk ook veel solowerk. Het wordt een combinatie van mooie, Nederlandse liedjes en 'The Great American Songbook'. Mijn idee was het om de concerten te doen op zondagmiddagen. Ik weet dat onze doelgroep dat prettig vindt."

Cees Kranenburg vult aan: "Natuurlijk spelen we melodieën uit de beroemde nalatenschap van The Ramblers. Dan moet je denken aan 'Wie is Loesje', 'Meneer de Baron is niet thuis' en 'Veel mooier dan het mooiste schilderij'. Joke schittert met onder andere 'Diep in mijn hart', 'Hit the road Jack' en 'Smile'. Met Dick Rienstra zingt ze prachtige duetten als 'Weet je nog wel die avond in de regen' en 'Baby it's cold outside'. Dick brengt zelf Toon Hermans in herinnering met een prachtige medley en zingt ook 'Minnie the Moocher' van Cab Calloway en 'Buona Sera' van Louis Prima."