Unieke samenwerking ROC Friese Poort en Interzorg Groep

FERWERT - Aanstaande donderdag is de kick-off bijeenkomst van een unieke samenwerking van ROC De Friese Poort met Interzorg Groep te Ferwert. Op deze dag gaat namelijk een nieuwe praktijkleerroute van start.

De groep deelnemers, dit zijn er zo'n twintig, bestaat uit studenten van de beroepsopleiding Verzorgende IG en de opleiding Dienstverlening uit het reguliere en volwassen onderwijs van de Friese Poort in Leeuwarden of Dokkum.

De studenten gaan hun opleiding intern bij Interzorg Groep volgen. Voor de deskundige begeleiding zijn vier dagen per week docenten van de Friese Poort bij Interzorg aanwezig. Speciaal voor deze studenten wordt een nieuw 'skillslab' ingericht, waar ze hun opgedane ervaring in de praktijk kunnen oefenen en klassikaal les kunnen krijgen.

Geheel nieuw traject

De praktijkleerroute voor de opleiding Verzorgende IG en Dienstverlening is voor zowel ROC de Friese Poort als Interzorg Groep een geheel nieuw traject, waar ze beide erg naar uitzien. Het praktijkleren wordt afgetrapt met een bijeenkomst voor alle betrokkenen; medewerkers van Interzorg Groep, docenten van de Friese Poort, werkbegeleiders en uiteraard de studenten zelf.