Wêz Handich/DOW verliest kansloos

ROTTEVALLE - Na de zomerstop en de voorbereiding inclusief trainingsweekend was het alweer tijd voor de eerste competitiewedstrijden voor Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar. De selectie is dit jaar aangevuld met jong talent uit de junioren.

Het eerste team mocht deze zondag aantreden tegen Kv Apeldoorn. Wêz Handich/DOW startte met onder andere Marije Nijboer, die haar debuut maakte. Het vlaggenschip begon niet scherp aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Deze teleurstellende wedstrijd eindigde in de stand 12-24. Wêz Handich/DOW speelt donderdag 14 september de inhaalwedstrijd tegen KIOS(R). Deze wedstrijd begint 20.30 uur in Ruinerwold.

KC De Pein

OPEINDE - KC de Pein won van Roreko. Met sterk veldspel leek Roreko een cruciale voorsprong te nemen, maar door enkele persoonlijke fouten kreeg De Pein op slag van rust vier opgelegde kansen op rij, waarmee een voorsprong van 12-10 ontstond.

In de tweede helft zette De Pein door. De thuisploeg speelde met meer discipline en wist verdedigend het spelletje van Roreko te ontregelen. Diep in de tweede helft kon De Pein doordrukken en de dames zorgden ervoor dat de genadeklap tot 23-14 werd gegeven. De Peinders lieten het verder lopen tot een 23-18 eindstand.