TFS geeft punten weg aan DTL

DRACHTSTERCOMPAGNIE – In de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe korfbalseizoen voor De Kompenijsters kwam het voor TFS onbekende DTL uit Hantum op bezoek. De gasten zijn net gedegradeerd uit de tweede klasse.

De openingsfase was voor TFS. Al snel stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Remko Laanstra, Jildou van der Vee en Jitze van der Vlugt. Vanaf hier begon DTL aan een inhaalrace: 3-3. Na 5-5 maakte Marrit Nijmeijer weer de voorsprong voor TFS met een afstandsschot. Net voor rust wist DTL nog tweemaal te scoren: 8-11.

De Kompenijsters knokten zich in de tweede helft weer terug, maar het bleek net niet genoeg te zijn. Via afstandsschoten van Wiltsje Siderius en Monique Postma werd de eindstand 14-16 bereikt.