Het gesloten peloton op het parcours  van de Finale Clubcompetitie in 
Ureterp.
Het gesloten peloton op het parcours van de Finale Clubcompetitie in Ureterp. Foto: Willy Wilpstra.

Finale Clubcompetitie wielrennen Ureterp

URETERP - Met een goed georganiseerde Finale Clubcompetitie heeft de Wielerstichting Ureterp zich weer op de kaart gezet. De stichting die elk jaar een criterium en toertocht organiseert, probeert daarnaast tweejaarlijks een groot evenement neer te zetten.

Tijdens het finaleweekend werd er gestreden door 24 herenploegen en 15 damesploegen. Zij reden op zaterdag een Omloop van 15 kilometer. Op zondag werd er een ploegentijdrit van 12 kilometer gereden en werd het weekend afgesloten met een criterium van vier kilometer.

Bij de dames werd de Kannibaal met daarbij de in Leeuwarden woonachtige Janieke Kalsbeek tweede bij de ploegentijdrit. Zij werden ook tweede in de eindstand van de Clubcompetitie.

De ploeg van de Ureterpse Wendy Oosterwoud, NWVG, wist met de overwinning van Loes Adegeest zaterdag wel hoge ogen te gooien, maar in de ploegentijdrit en het criterium kwamen zij net tekort. Het criterium op zaterdag werd gewonnen door Annet Pit, die in de laatste ronde solo over de finish kwam.
De omloop bij de heren werd op zaterdag gewonnen door Paralympisch Kampioen Daniel Abraham Gabru. Bij de heren ging de eindoverwinning van de clubcompetitie naar de Jonge Renner van ploegleider Sjoerd Koster, Drachtster Martijn Dijkstra maakt deel uit van deze ploeg. Zij wonnen ook de ploegentijdrit. Het criterium bij de heren werd bepaald door een sterke kopgroep die halverwege koers ontstond. Jelmer Asjes won de eindsprint.