Riekele Kobes wint laatste BurgumRun

BURGUM - Riekele Kobes uit Leeuwarden werd zondag winnaar van de tiende en laatste BurgumRun. Kobes eindigde op de 16,1 kilometer in 55 minuten en 32 seconden.

De tiende BurgumRun stond in het teken van het afscheid. Na tien succesvolle jaren vond de organisatie dat het tijd geworden was om er een punt achter te zetten. Op deze manier kan worden teruggekeken op een periode, waarbij hardlopers tien jaar lang hebben kunnen genieten van een mooie hardloopwedstrijd. Maar liefst zo'n duizend hardlopers namen deel aan dit evenement.
Bij de dames op de 16 kilometer was de winst voor Immy Auck Kersbergen uit Wommels in 1 uur 3 minuten en 52 seconden. De 10 kilometer heren was een prooi voor Marcel Adema uit Akkrum in 36 minuten en drie seconden. Bij de dames ging de eer naar naar Hinke Schokker uit Eastermar, ze liep een tijd van 41 minuten en 21 seconden. Op de 5 kilometer was Janco Rijpstra uit Oentsjerk in 17 minuten en 55 seconden de snelste. Elsa Rijpstra, ook uit Oentsjerk, won bij de dames in 19 minuten en 4 seconden en zorgde nog voor een parcoursrecord. De eerste prijs voor de Drachtster Glashandel Teamrun ging naar AV Impala uit Drachten, met een totaaltijd van 1 uur, 57 minuten en 3 seconden. Voor de volledige uitslagenlijst kijk op www.burgumrun.nl