Het zaalvrouwenteam van Drachtster Boys met de supercup. Daarmee heeft het team een prijzentrilogie voltooid.
Het zaalvrouwenteam van Drachtster Boys met de supercup. Daarmee heeft het team een prijzentrilogie voltooid. Foto: Romke Visser

Drachtster Boys vrouwen veroveren ook supercup

DRACHTEN - Het was voelbaar in de korfbalhal, voor en tijdens de wedstrijd om de supercup tussen de vrouwen zaalvoetbalteams van Drachtster Boys en KTP Roden, dat er echt iets op het spel stond. Aan het einde van de wedstrijd stonden de zaalvrouwen van Drachtster Boys met de supercup in handen.

Na het kampioenschap van Nederland en het winnen van de nationale bekercompetitie was er de thuisclub alles aan gelegen om de trilogie te voltooien. Temeer omdat een viertal routiniers was gestopt en er met een nieuw team moest worden aangetreden. Anderzijds wilden de gasten revanche nemen op twee verloren finales om de supercup.

Beslissende goal van
Jessie Prijs

Drachtster Boys begon goed door een doelpunt in de openingsfase van Esther van Toledo: 1-0. De Roder vrouwen brachten nog voor de pauze de spanning terug door een goal van Amber Bandringa: 1-1.

Al vroeg in het tweede deel zorgde Jessie Prijs ervoor dat de ook supercup in Drachtster bezit kwam: 2-1. Beide teams kregen nog wel kansjes.

Roden was onzorgvuldig in de afwerking en zag dat doelvrouwe Kim Schapelhouman een glansrol vervulde, terwijl de Drachtsters de bal niet meer tussen de palen kregen.

Hoekstra coach van het jaar

Trainer Symen Abe Hoekstra werd gekozen als coach van het jaar. Hij was na afloop dolblij: "Het is gelukt, we hebben de triple. Verbind hieraan geen conclusies, want dit was een wedstrijd op zich. De meiden wilden ook die supercup winnen", roemde hij de mentaliteit van zijn team.