V.l.n.r. organisatoren Ytsen de Vries, Eelkje Ruiter-Broersma, Jan 
Woudstra en Frank Roest.
V.l.n.r. organisatoren Ytsen de Vries, Eelkje Ruiter-Broersma, Jan Woudstra en Frank Roest. Foto: Ingezonden

Uitmuntende kampioenen op CH Drogeham

DROGEHAM - Het concours hippique in Drogeham had vorige week tuigpaarden-rubrieken op hoog niveau op het programma. Daarnaast waren er demonstraties en clinics te zien.

De strijd bij het klavertje drie-rijden ging tussen Sybren Minkema en Feike Holtrop, beiden reden met het mes tussen de tanden om het kampioenschap te behalen, dat uiteindelijk gewonnen werd door Feike met zijn mooie Friese driespan Egbert van de Zonschate (Jasper), Hessel fan'e Stjelpdyk (Andries) en Bettina H (Jasper).

NK eenspannen

Het Nederlands kampioenschap eenspannen Friese dekhengsten werd een hevige strijd met de altijd mooie friezen en de prachtige sjezen. De jury had weer een moeilijke opdracht. In deze rubriek mocht Jelmer Chardon het lint op komen halen met de goedgekeurde Eise 489 (Maurits). Lambertus Huckriede met Uldrik 457 (Dries) eindigde op de tweede plaats. Harry van Middelaar met zijn Brandy (Uromast) won bij het Nederlands kampioenschap eenspannen tuigpaarden het kampioenslint en wederom eindigde Lambertus Huckreide op een tweede plaats, nu met ECW Business (Vlasco). De laatste rubriek van de dag was er de Frank Roestprijs en in deze rubriek rijden de eerste en tweede geplaatste van de rubrieken tweespannen. De winnaar was de heer Veerman, hij won duizend euro.

Er was ook nog een emotioneel afscheid van Jan Woudstra en Ytsen de Vries, die jarenlang in het bestuur gezeten hebben en heel veel werk hebben verricht.