De voetbalvrouwen van Be Quick Dokkum kwamen in actie tegen SJO Bergum/BCV.
De voetbalvrouwen van Be Quick Dokkum kwamen in actie tegen SJO Bergum/BCV. Foto: Ingezonden.

Veel actie bij jubilerend Be Quick Dokkum

DOKKUM - CSV Be Quick Dokkum vierde begin september haar 80-jarig bestaan. Via twee actieve dagen met een uitstekende opkomst keek de Be Quick-familie trots terug en vooruit.

De jubileumactiviteiten startten vrijdagavond met een wedstrijd van Be Quick Vrouwen 1 tegen SJO Bergum BCV. Er werd goed gevoetbald, maar niet gescoord. Hierna was het de beurt aan het eerste herenteam dat een aantrekkelijke wedstrijd afwerkte tegen het team van Jong Cambuur. De Leeuwarder ploeg zegevierde met 1-4.

De nieuwe aanwinsten van de Be Quick-familie, 25 H- en F-pupillen, stonden in de line-up en droegen de speciale jubileumvlag, die als openingshandeling werd gehesen vlak voor de aftrap van de wedstrijd.

Gabriël Fernando

Bijzonder was dat Jong Cambuur aantrad met jeugdspeler Gabriël Fernando, afkomstig uit de Jeugdopleiding van Be Quick en dit seizoen uitkomend in Cambuur JO19. Ruim vijfhonderd toeschouwers zagen Gabriël een prima wedstrijd afwerken. Dat deed Be Quick ook, met name in de tweede helft.

Zaterdag vond de Familiedag plaats. De O7, O9 en O11 speelden ouder-kind-wedstrijden en genoten hierna onder andere van een broodje knakworst, van DJ Hans en van actie op twee grote springkussens. De 'oudere' jeugd speelde samen met senioren een mix-toernooi.
De dag werd afgesloten met een zeer gezellige barbecue op het terras met aanwezigheid van DJ Sander Post. Tussendoor werden enkele Be Quickers in het zonnetje gezet. Een mooi moment voor Be Quick was de onthulling van het Jan Timmermansplein door de nazaten van Jan Timmermans, de oprichter van Be Quick. Ook overhandigde het 35+2 team een cheque van ruim € 1.000,- aan het Jeugdsportfonds.

Deze dag en deze momenten bevestigden dat Be Quick meer is dan voetbal. In 1937 spraken de eerste Be Quickers onder leiding van Jan Timmermans hun ambitie al uit. Ze raakten geïnspireerd door Be Quick uit Groningen, dat furore maakte in Noord-Nederland en zelfs landskampioen werd.

De nog steeds hechte Be Quick-familie is momenteel volop in beweging. Er is nieuw clubbeleid opgesteld onder de naam 'Samen Presteren met Plezier'. Er zijn acties geformuleerd en reeds in uitvoering om het clubhuis verder te optimaliseren. Ook wordt de komende jaren het aantal clubacties en evenementen uitgebreid.

Douwe de Val leidt jeugd

Traditioneel investeert de club veel in de jeugd. In juni is Douwe de Val gestart als Hoofd Jeugdopleiding om voetbaltechnisch de volgende stap te zetten met de jeugd.

Het hoogtepunt van het afgelopen seizoen was de promotie van het eerste herenteam naar de eerste klasse KNVB.