P-10 looft prijs uit

BEETSTERZWAAG - Jaarlijks reikt P-10 (het netwerk van grote plattelandsgemeenten) de Henk Aalderink-prijs uit. Deze prijs - genoemd naar de oprichter van de P-10 - is in het leven geroepen om aan Nederland te laten zien wat er op het platteland allemaal gebeurt. Projecten en initiatieven kunnen zich tot 15 oktober aanmelden met een filmpje van drie minuten om kans te maken op de prijs.

Het meest spraakmakende leefbaarheidsproject of -initiatief voor het platteland van de toekomst, wint de Henk Aalderink-prijs. Die prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en publiciteit. Om deel te nemen is een filmpje van drie minuten nodig en moeten projecten voldoen aan een aantal eisen.

Kort samengevat zijn dit ze: Het winnende project is vernieuwend en realistisch en heeft als doel de leefbaarheid te vergroten. Het geeft antwoord op problemen waar het platteland nu en in de komende jaren mee te maken heeft. Het is geïnitieerd en wordt gedragen door een groep samenwerkende en enthousiaste mensen. Het biedt een oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk en is te 'kopiëren' door andere initiatiefnemers. Het levert een bijdrage aan de strategische doelstellingen van de P-10. Eind november maakt de jury de winnaar bekend.
Zie ook: www.p-10.nl.